Beskyttet: Pictogrammer – språket alle forstår

En gründer med tæl i

I begynnelsen av juni 2013 fikk Sissels Grafiske besøk av Reidun Falklev Breivik, en frisk, sporty og energisk pensjonist som ikke hviler på sine laurbær. Hun ønsket at jeg skulle tegne endel pictogrammer for henne.

Reidun har bachelorgrad som farmasøyt, og har en 50 år lang yrkeskarriere bak seg, der hun har jobbet som farmasøyt ved en rekke apoteker, i tillegg til at hun har vært ansatt på sykehus.

Språklige barrierer – intet hinder for Reidun 

Som ung, relativt nyutdannet farmasøyt (midt på 70-tallet), ble Reidun – i regi av Fredskorpset – forespurt om å ta en farmasøytstilling ved et sykehus i Botswana, der hun skulle fungere som legenes forlengede arm i kommunikasjonen med pasientene; levere ut medisin samt forklare dem viktigheten av korrekt me...

Read More

Beskyttet: Annonseproduksjon

Sissels Grafiske har ca. 30 års erfaring i papirbasert annonseproduksjon, og har produsert nettannonser ca. 15 år – for det meste jpg, gif, flash. Selskapet hadde i perioden 2003-2015 ansvaret for en betydelig annonseproduksjon for diverse aviser, fortrinnsvis Sunnmørsposten og Fjordenes Tidende. Sissels Grafiske har også utarbeidet en rekke egne annonseinnstikk for en del kunder, eksempelvis Møller Bil, Ålesund. Eksempler på annonser, annonsebilag og andre avisinnstikk finner du på på Sissels Grafiskes hjemmeside, under «annonser», i tillegg har jeg lagt inn et utvalg i dette dokumentet, primært for å vise hvordan man enkelt kan presentere bilder ved bruk av fantastiske og svært funksjonelle bildegallerier i WordPress.

Lightbox er meget funksjonelt, ved å klikke på en minia...

Read More

Konfirmasjonsdagen nærmer seg

Konfirmasjon_Miniatyr_200Lag invitasjon, sangheftet og bordkortene i InDesign

Konfirmasjonsdagen er en stor og viktig dag for alle som velger å la seg konfirmere. De unge gleder seg enormt til denne dagen; til selve konfirmasjonen, festen og selvsagt også gavene. Både konfirmant og foreldre planlegger lang tid i forveien for at det skal bli en hyggelig og vellykket dag.

Jeg har laget en rekke invitasjoner, sanghefter og bordkort til både konfirmasjons- og andre merkedager, og mange av Sissels Grafiskes kurskunder har spurt om å få malene. Dette er mer av privat karakter, og inngår ikke i selve grunnkurset, men har valgt å lage en bloggoppskrift.

Konfirmasjon_668t

Lage invitasjonen

Når du lager invitasjonen er det viktig at den har et format som passer i en konvolutt...

Read More

WordPress – hvilken versjon bør velges?

WPcom_WPorg_200x210WordPress.com eller WordPress.org?

WordPress er et moderne publiseringsverktøy med fokus på utseende, nettstandarder og brukervennlighet. Det er et perfekt verktøy for såvel privatpersoner som selskaper. WordPress er også gratis! Blogging har etter hvert tatt over for de tradisjonelle websidene, først og fremst fordi de er så enkle å redigere samt at de har så mange innebygde muligheter.

En rekke bedrifter har blogg i tillegg til en standard, og mer statisk webside. En blogg tillater på mange måter et bedre samspill mellom bedriften og kundene, og benyttes hyppig til presentasjon av nyheter.

 WordPress.com

Mange finner det forvirrende at det finnes to WordPress-leverandører og er usikker på hvilken de skal velge...

Read More

Ny nettside? Valg av domeneleverandør

Leverandor_Valg_miniatyr_200

Hvordan foreta riktig valg?

Å starte egen bedrift er en tidkrevende og kostbar prosess. Uansett hvilke varer eller tjenester som tilbys, ligger det et utall arbeidstimer bak enhver etablering. Det er viktig å ikke glemme at tiden er også en kostnad. Så snart bedriften er etablert må tjenestene markedsføres.

I løpet av de siste 15 årene har markedsføring gjennomgått enorme endringer. Nettannonser har overtatt en stor del av markedet for de tradisjonelle papirannonsene. De fleste bedrifter har websider, og markedsføring via sosiale medier som Facebook og Google er i ferd med å innta markedet.

Tradisjonell webside eller blogg?

Jeg får ofte spørsmål om bedriften skal velge en tradisjonell nettside, eller en blogg...

Read More

PicMonkey – Lage et Collage

PicMonkeyCollage_01

 

Collage med tekst og logo

I denne oppgaven skal jeg lære deg å lage et collage, samt vise endel effektfulle bilderedigeringsteknikker. – PicMonkey er et gratisprogram, så hvis du er vant til å jobbe i Photoshop, vil du nok savne endel muligheter, men programmet er supert dersom du raskt skal lage et collage for å laste opp på web eller på sosiale medier.

www.picmonkey.com

I bildet over klikker du på Collage-ikonet for å laste opp et bilder fra din egen PC. Punkt 1.

Det er smart å planlegge slik at alle bildene er i samme mappen. Du kan da markere alle og laste dem opp i en og samme operasjon. I denne oppgaven skal jeg ha 9 bilder, du bestemmer selv hvor mange du ønsker å laste opp.

Når bildene er lastet opp, blir du tatt til PicMonkeys arbeidsområde (se under).

  1. Bildene li...
Read More

PicMonkey – Tekst på bilder


PicMonkey_Basic_SG_01

PicMonkey – Gratis bildebehandlingsprogram

Mange har spurt meg om å lage enkle oppskrifter på bildebehandlingsprogram som er tilgjengelige på nettet. PicMonkey er et meget godt alternativ for nybegynnere. Programmet har en rekke funksjoner som kan benyttes for å forbedre bilder, legge tekst på bilder, lage collager mv. I denne oppgaven skal jeg ta for meg tekst på bilder.

www.picmonkey.com

I bildet over klikker du på Edit-ikonet for å laste opp et bilde fra din egen PC. Punkt 1.

Velg et bilde fra PC’en. Jeg har valgt et collage som jeg skal legge en tekstboks på. (se under).

PicMonkey_Basic_SG_02

Du blir nå tatt direkte til PicMonkeys arbeidsmiljø.

  1. Standard verktøylinje
  2. Verktøylinje for å åpne, lagre, dele på sosiale medier, angre samt sette/endre innstillinger

PicMonkey_Basic_SG_03

Beskjæringsverktøyet

Read More

Adobe Edge Animate

Lorem ipsum

dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim qui blandit praesent luptatum zzril delenit augue duis dolore te feugait nulla facilisi. Nam liber tempor cum soluta nobis eleifend option congue nihil imperdiet doming id quod mazim placerat facer possim assum. Typi non habent claritatem insitam; est usus legentis in iis qui facit eorum claritatem...

Read More

Photoshop grunnkurs – oppgaver

Riktig godt nytt år! Håper alle har hatt en flott juleferie, uansett vær og føreforhold. Personlig fikk jeg noen flotte skiturer, hadde en hyggelig jul sammen med familie og venner og samlet energi til et nytt år. – Har lagt ut eksempler av endel oppgaver som i Photoshop Grunnkurs. Flere eksempler vil bli lagt ut etter hvert.
http://www.sissels-grafiske.no/SG_2014/photoshop.html

Read More

Webdesign med Dreamweaver – Grunnkurs og Videregående

Informasjon kommer i juni / juli 2017.

Read More